Lastcykel från Riese & Müller

Allt fler kunder visar intresse för att köpa en lastcykel. Vi är därför mycket stolta över att nu kunna presentera oss som återförsäljare av ellastcyklar från Riese & Müller. Företaget har varit verksamt inom cykelbranschen i många år. Sedan man för några år sedan tog beslutet att bli en renodlad elcykeltillverkare har utvecklingen exploderat. Idag omsätter företaget ca 1 miljard och är ett av de största premiummärkena inom elcykel i Europa.

Vi kommer i huvudsak att fokusera på ellastcyklarna som vi anser vara marknadens bästa. R&M har på kort tid blivit ett av de största märkena inom detta nischade segment. För att klara av utmaningarna inom miljö och infrastruktur i städerna krävs alternativ till bilar (och lastbilar). Lastcyklar, lådcyklar eller cargobikes som de också kallas kan absolut fylla en stor del av transportbehovet.

Med en elassisterad lastcykel/lådcykel kan man storhandla med 2 barn utan att riskera fysisk utmattning. För företag öppnar sig möjligheter att effektivisera de korta stadsnära transporterna. Samtidigt kan man profilera sig som ett företag som värnar om miljön. De ekonomiska argumenten är självklara. Med samma investeringskostnad som för en skruttig bil med höga drifts- och underhållskostnader får man marknadens kanske bästa lastcykel med en nästintill försumbar driftskostnad. För privatpersoner ger dessutom den historiskt unika elcykelpremien 25% rabatt upp till 10.000kr!

Lastcyklarna från Riese & Müller är utrustade med elmotorsystem från Bosch. De är marknadsledande och ligger i absoluta framkant när det gäller utveckling av elmotorer för cyklar. Motorn som används är Performance CX som maximalt ger 75Nm och 300% effekttillskott. Dvs. motorn ger 3ggr den kraft du själv lägger på pedalerna. Maxhastigheten med assistans är 25km/h enligt de EU-krav som gäller. Lastcyklarna finns även i Pedelec-utförande, motorn får då ge assistans upp till 45km/h. Då klassas cykeln som ”Mopek klass 1” och hamnar under ett särskilt regelverk. 1. måste vara registrerad (ska ha en registreringsskylt) 2. får inte köras på cykelbanor 3. måste vara trafikförsäkrad 4. du måste ha en godkänd hjälm (E eller SIS-märkt). Även passagerare ska ha hjälm.

Besök hemsidan https://www.r-m.de/en-se/ för att se hela modellprogrammet. Kontakta gärna oss (0470-571333 / info[at]bikebrothers.se) för att boka tid för provcykling.