Merida elcyklar

Merida är världens näst största cykelproducent och startades 1985 i samarbete med norrmannen Einar Olsen. Norge blev den första agenturen i världen och nu finns Merida i över 70 länder. Med design- och utvecklingscenter i Tyskland och Taiwan har man optimala förutsättningar för att möta marknadens behov.

Merida har ett stort sortiment av elcyklar för olika användningsområden. Modellerna är utrustade med Shimano Steps mittmotor. Vi lagerför ett urval av sortimentet och kan ta hem fler modeller på beställning. E-Green är ett renodlat elcykelmärke som också distribueras via Stians-Sport i Norge. Merida har fokus på sportiga modeller, föredrar du en mer klassisk elcykel med upprest sittställning och fotbroms rekommenderar vi att ta en titt på vårt sortiment från tyska Kalkhoff.

Vi rekommenderar att ta en extra titt på 2 modeller som är nyutvecklade för 2018. Dels eNinety Nine XT EQ som är en pendlaranpassad fulldämpad mtb-cykel. eBig Tour 500 EQ bygger på samma koncept. Denna cykeltyp är enormt populär i länder som Tyskland, Schweiz och Österrike som ligger långt framme i försäljningen av elcyklar. Med breda däck och rejäl stötdämpning uppnås maximal komfort och möjlighet till äventyrlig cykling på dåliga vägar. Skärmset, stöd, belysning och pakethållare gör den samtidigt till en välutrustad pendlarcykel i vardagen. En perfekt mix för pendling, svamplockning, geocaching, träning, semestercykling m.m.

Besök gärna hemsidan för att se hela utbudet av elcyklar. https://www.merida.se/cyklar/elcyklar