Lastcykel från Babboe

Allt fler kunder visar intresse för att köpa en lastcykel eller lådcykel som det också kallas. Vi är därför mycket stolta över att nu kunna presentera oss som återförsäljare av ellastcyklar från holländska Babboe. Företaget har varit verksamt inom cykelbranschen sedan 2005 då några holländska småbarnsföräldrar bestämde sig för att ta fram ett prisvärt alternativ till de dyrare modellerna på marknaden. Idag har Babboe etablerat sig som ett av de ledande varumärkena inom segmentet och deras modell Babboe Big E är världens mest sålda lastcykel.

Vi kommer i huvudsak att fokusera på ellastcyklarna som vi anser ge marknadens bästa kombination av pris och kvalitet. För att klara av utmaningarna inom miljö och infrastruktur i städerna krävs alternativ till bilar (och lastbilar). Lastcyklar, lådcyklar eller cargobikes som de också kallas kan absolut fylla en stor del av transportbehovet.

Med en elassisterad lastcykel/lådcykel kan man storhandla med 2 barn utan att riskera fysisk utmattning. För företag öppnar sig möjligheter att effektivisera de korta stadsnära transporterna. Samtidigt kan man profilera sig som ett företag som värnar om miljön. De ekonomiska argumenten är självklara. Med samma investeringskostnad som för en skruttig bil med höga drifts- och underhållskostnader får man ett fordon med en nästintill försumbar driftskostnad.

Lastcyklarna från Babboe är utrustade med elmotorsystem från Yamaha (mittmotor) samt deras egenutvecklade navmotorer. Yamaha är en av de större aktörerna för mittmotorer för elcyklar. Med 80Nm har de marknadens starkaste motor vilket är till stor fördel på just lastcyklar.  Maxhastigheten med assistans är 25km/h enligt de EU-krav som gäller.

Besök gärna svenska hemsidan https://www.lastcykel.se/ för att se hela modellprogrammet. Kontakta oss (0470-571333 / info[at]bikebrothers.se) för att boka tid för provcykling.

Låna en lastcykel!

Bike Brothers är en av flera partners i de EU-finansierade projekten CoBiUM och SUMBA. Projektet har för avsikt att låta privatpersoner testa specialcyklar som bl.a. lastcyklar och vikbara cyklar. Projektet drivs av Växjö kommun och startar upp under våren 2019. Håll utkik i media efter mer information. Läs gärna denna artikel i SMP 2019-03-11 eller besök Växjö kommuns hemsida.