Elcyklar

Bike Brothers har valt att enbart satsa på väletablerade varumärken när det gäller elcyklar. Orsaken är enkel – klimatet i Norden utsätter elcyklar för stora påfrestningar. Vi vill inte riskera att någon får en negativ bild av elcyklar på grund av bristande kvalitet.

Elcyklarna från Kalkhoff tillverkas i Tyskland och är utrustade med motorsystem från tyska Bosch. Merida och E-Green utvecklas i Norge/Tyskland och produceras i Taiwan. Dessa cyklar har motorer från japanska Shimano. Babboe lastcyklar kommer från Holland och har motorer från bl.a. japanska Yamaha. Bafang är den enda kinesiska tillverkaren som på allvar kan utmana Bosch, Yamaha och Shimano. Besök gärna länkarna Bosch , Yamaha och Shimano för detaljerad om motorsystemen.

Bosch
Efter många års försäljning av elcyklar i våra norska butiker har vi dragit slutsatsen att Bosch är marknadens bästa elcykelsystem. Shimano Steps är relativt nytt på marknaden och verkar vara jämbördigt om än med små skillnader i funktion och upplevelse. Kraften i motorerna från Bosch (och Shimano) styrs via sensorer som känner av pedaltrycket. Ju mer kraft du själv lägger, desto mer kraft levererar motorn. Med maxeffekt på ex. 250% (Active line) och pedalkraft på 75W så ger motorn 75x250% = 188W. Detta system ger en oslagbar känsla och naturlig dosering av kraften. 

Bosch är ett av världens 10 största företag med närmare 400000 anställda. Då företaget har varit verksamt inom elektronik- och batteribranschen i många år finns det både teknisk kompetens och ekonomiska resurser som ingen annan aktör är i närheten av.  

Shimano Steps
Efter att Bosch i många år har varit den klart dominerande aktören för elcykelsystem med mittmotor kommer nu Shimano och utmanar på allvar. Shimano Steps är ett system som har många likheter med Bosch. Kvalitet och driftsäkerhet har i tester visat sig vara mycket bra. Shimano är också kända för att inte släppa ut något på marknaden innan man är 100% säkra på funktionen.

Shimano Steps elcykelmotor