Bike Brothers MTB-Cup

Ta chansen att testa formen i skogen på Bike Brothers MTB-cup! Banorna är korta med varierande teknisk grad, totaltid ca 35-50min. Ingen föranmälan krävs. Cupens deltävlingar är att betrakta som träningspass och­ alla ansvarar för sin egen säkerhet! Alla är välkomna att delta. Mer info om tid och plats kommer inför varje deltävling. Målsättningen är att få till en UNGDOMSBANA vid varje deltävling, ca 15min cykling. Mer info, vägbeskrivning m.m. släpps några dagar före varje deltävling.

Deltävling                       Datum          Ansvarig                  Plats
#1                                    23/4 (tis)       Per Strååth               Hovmantorp
#2                                    22/5 (ons)     Håkan Nilsson          Växjö – Kala höjden 
#3                                    11/6 (tis)       Johan Jonsson         Moheda
#4                                    14/8 (ons)     Petter Lithén            Ängarna, Hollstorp

Välkomna till klassiska Hollstorpsbanan! Lammhultcyklisternas MTB-gäng står för värdskapet och utlovar en riktig pulshöjare. Samling 17.00, start för ungdomar ca 17.30, vuxna ca 18.00. Ta chansen att få ett bra träningspass inför nästa X-cup i Hovmantorp 17/8.
Länk till karta

#5                                    10/9 (tis)       Johan Jonsson         Hanaslöv

Instagram: #bikebrothersmtbcup @bikebrothers
Facebook: Bike Brothers Växjö

Niklas Almers

Niklas är Sveriges snabbaste man i rullstol! Sedan starten 2005 har han tagit 23 Junior-VM guld samt 3 Junior Världsrekord. Idrotten räknas som friidrott och Niklas är specialiserad på grenarna 100m, 200m samt 400m. Paralympics i London 2012 är Niklas hittills största tävling där han körde 100m och slutade på en 13e plats. Sedan dess har han lyckats klättra upp till en 6e plats på världsrankningen under första året som senior. För tillfället har Niklas hoppat på en annan idrott nämligen rullstolshandboll. Han är tränare och medspelare i ett Växjölag och dessutom uttagen till landslaget.

Wexiö Velo Cykelklubb

Wexiö Velo är en relativt nystartad förening som bedriver prestations- och tävlingsinriktad cykelsport inom landsvägscykling, mountainbike samt cyclo-cross. Syftet med klubben är att ge cyklister som har tävlingsambitioner en Växjöbaserad samlingsplats där de har likasinnade att träna och tävla med som dessutom sporrar till en positiv utveckling.

Lammhultcyklisterna

Lammhultcyklisterna grundades i Lammhult 1999 men är numera en Växjöbaserad cykelklubb. Fokus ligger på att vara en samlingsplats för cyklister som vill ägna sig åt motionscykling inom både landsväg och mtb. ”Feelgood”-cykling är mottot och alla ska kunna känna sig välkomna på klubbens aktiviteter. Klubben arrangerar bl.a. motionsloppen (landsväg) Växjötrampet, Helgasjön runt och Lammhultstrampet. Besök gärna klubben på hemsidan Lammhultcyklisterna eller på Facebook.

Uppvidingetrampet

Uppvidingetrampet är det största motionsloppet i närheten av Växjö och arrangeras av Korpen i Åseda. Loppet består av 3 olika distanser där 120 km sträckan har blivit allt mer populär. Med 3 veckors framförhållning till Vätternrundan är detta ett perfekt lopp för att testa formen. Besök gärna loppets hemsida för mer info: Uppvidingetrampet Korpen Åseda

338 Småland

Triathlonklubben 338 Småland vänder sig till dig som är intresserad av uthållighetsträning och dessutom känner ett behov av att träna organiserat och att träffa likasinnade. 388 tränar och tävlar i följande sporter; löpning, cykel, simning, mountainbike, triathlon & multisport. Besök hemsida på www.338smaland.se

Växjö Orienteringsklubb

Bike Brothers har inlett ett samarbete med Växjö OK som är en specialklubb för orientering.